Laatste nieuws

Park Dwingeland
Park Dwingeland2 maanden geleden
Herinnert u zich deze nog?

Het was in ieder geval nog erg rustig destijds.....
Park Dwingeland
Park Dwingeland2 maanden geleden
De meeste mensen vinden siervuurwerk mooi om te zien. Helemaal als het gewoon 1 of 2 keer per jaar wordt afgestoken. En de meeste mensen, maar ook de huisdieren en de dieren die buiten leven vinden knalvuurwerk echt niet fijn. Daarom is er een meldpunt. En ook in het park Dwingeland is vaak knalvuurwerk. Je kunt dit het beste melden via deze link!

Meldpunt vuurwerkoverlast

Waarom een meldpunt vuurwerkoverlast?
We merken dat steeds meer mensen zich storen aan vuurwerkoverlast. Met dit meldpunt wilden we de omvang van de vuurwerkoverlast in beeld brengen. We pleiten voor meer maatregelen tegen vuurwerkoverlast. Het liefst zien we dat vuurwerk alleen nog door professionals wordt afgestoken en niet meer door amateurs.

Zijn jullie vuurwerkhaters?
Nee. We houden van vuurwerk als dat veilig en professioneel wordt afgestoken. Vuurwerk kan heel erg mooi zijn en bijdragen aan het markeren van een feestelijke gebeurtenis. Jammergenoeg moeten we vaststellen dat de vuurwerktraditie steeds minder het stempel ‘feestelijk’ verdient. Daarom vinden we dat het anders moet.

Maar vuurwerk is toch een eeuwenoude traditie?
Dat is maar relatief. Pas eind jaren’60 van de vorige eeuw werd het gebruikelijk dat particulieren zelf vuurwerk gingen afsteken. Het is dus beslist geen eeuwenoude traditie. In de laatste jaren is de hoeveelheid en de zwaarte van het vuurwerk dat wordt afgestoken spectaculair gestegen. Dat leidt tot het grote aantal ongelukken, de grote schade en de enorme overlast.

Park Dwingeland
Park Dwingeland2 maanden geleden
Ben jij ook echt een Natuurliefhebber en zit je in groep 7 of 8 doe dan mee met de leukste Natuurkids activiteiten van IVN.

Park Dwingeland
Park Dwingeland2 maanden geleden
Het is nog lang geen 'oud en nieuw' maar er is al weer voor meer dan 2000 euro schade aan afvalbakken in 'ons' mooie park.
Houdt er rekening mee dat je iets verder loopt met de hondenpoepzakjes en ander afval.

Mocht je iets zien of gehoord hebben, meld het alsjeblieft. Wij hebben de smoor er stevig in kunnen we zeggen.
Park Dwingeland
Park Dwingeland3 maanden geleden
Dat was dan de Burendag 2023.

We kijken terug op een geslaagde middag en ondanks dat het niet helemaal droog bleef, de sfeer bleef goed.

Er zijn heel wat kopjes koffie en thee geschonken, en nog meer kniepertjes gebakken! De poffertjes smaakten goed en het gezelligheidskoor de Pelikaan liet flink van zich horen.

Bij de IVN kraam was informatie te halen over groene daken. Maakten de marterachtigen de verhalen en kon iedereen die een bon inleverde een tasje halen met een paar bloembolletjes.

"Alsjeblieft een paar biologische bloembolletjes om mee te beginnen.
IVN maakt graag plannen om (openbaar) groen te verbeteren en een bijdrage te leveren aan biodiversiteit. Zullen we samen een paar bolletjes in de grond stoppen voor de bijtjes en hommels in het voorjaar. Laat deze wijk stralen!
7 centimeter ingraven en afwachten maar.
Krokus, minitulpjes en/ of narcis"
Park Dwingeland
Park Dwingeland3 maanden geleden
OBS VIlla Kakelbont - Juliana van Stolbergschool - NNCZ 'de Kaap' - Het Knooppunt - Binnenstad Hoogeveen - IVN - SWW - Stichting Samen Spelen Park Dwingeland organiseren de Burendag in Park Dwingeland!

23 september tussen 13:00 en 16:00 uur.

Wat is er te doen?
Sport en spel bij de Playground, Gezelligheidskoor de Pelikaan, Rommelmarkt, voorleestent voor de kleintje, jeu de boules bij de Kaap, Maya de bij loopt rond.
Gratis koffie, thee, ijs en poffertjes.

En tegen inleveren van de waardebon kunnen de eerste 100 bezoekers een paar biologische bloembollen halen bij de IVN kraam.

Wij zien u graag!